Alte opt clase și grupe, trimise acasă pentru cursuri online. Ponderea elevilor sibieni care nu vin la școală a ajuns la 30%

Inspectoratul Școlar Sibiu a actualizat lista școlilor în care se suspendă învățământul în școli și se mută online. Alți 170 de elevi vor sta acasă, începând de astăzi, pe baza datelor transmise de DSP Sibiu.

Începând din 1 martie, în loc să meargă la școală cu mărțișoare, 170 de elevi își vor vedea profesorii și colegele doar online, prin intermediul camerelor web. IȘJ a anunțat că un număr de opt clase sau grupe de grădiniță trec online.

Este vorba despre 170 de copii de la grupa mare de la Grădinița cu Program Prelungit ”Licuricii” Sibiu – preșcolar confirmat pozitiv (8 preșcolari vor învăța în sistem online); grupa mijlocie germană de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 28 Sibiu, unde un cadru didactic a fost confirmat pozitiv (29 preșcolari vor învăță în sistem online); grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 20 Sibiu – cadru didactic confirmat pozitiv (19 preșcolari vor învăță în sistem online); clasa a III–a B de la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Rășinari – cadru confirmat pozitiv (15 elevi vor învăță în sistem online); clasa a III-a A de la Școala Gimnazială ”Cireșarii” Mediaș – cadru didactic confirmat pozitiv (25 elevi vor învăță în sistem online); grupele mică și de program prelungit de la Grădinița cu Program Prelungit Cârța – cadru didactic confirmat pozitiv (44 preșcolari vor învăță în sistem online); clasa Pregătitoare, I și II (învățământ simultan) de la Școala Gimnazială Nr. 1 Copșa Mică  – cadru didactic confirmat pozitiv (20 elevi vor învăță în sistem on-line); grupele de la Grădinița cu Program Normal Amnaș – cadru didactic confirmat pozitiv (10 preșcolari vor învăța în sistem online).

Potrivit IȘJ, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 39 cadre didactice (28 au desfășurat ore față în față) și 37 preșcolari și elevi (29 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

La acest moment, numărul elevilor care își desfășoară activitatea școlară online a ajuns la 19 555 elevi, reprezentând 30,23% din totalul elevilor înregistrați în unitățile de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *